Îngrijorător! În caz de atac nuclear, mii de români ar lăsa geamul deschis, măcar să intre nişte căldură

Frigul abătut asupra României în plină primăvară ne transformă în ţinte sigure pentru Rusia şi alţi duşmani ai naţiunii! Un sondaj realizat de Institutul pentru Apărare Antiatomică “Petrişor Tănase” din Găeşti arată că, în cazul unui atac cu bombă nucleară, mai bine de 74% dintre români ar lăsa ferestrele deschise, poate-poate intră nişte căldură în casă.

“Un pic de radiaţie nu ne sperie, n-are cum să fie mai rău decât când deschidem butoiul de varză. Important e să intre căldura, m-am săturat să umblu prin casă în ciorapi de lână că vrea Firea să facă economie”, spune Decebal Popescu, electrician de 44 de ani din Pantelimon.

„Cunoscută ca ‘ţarul bombelor’, cea mai mare armă nucleară a ruşilor are o putere echivalentă de peste 50 megatone de TNT. Atunci când a fost testată în Siberia, s-a făcut cald până în Finlanda. 5,4 yottawaţi, 1% din puterea Soarelui sau 5 sextilioane de centrale de apartament”, adaugă un locuitor din cartierul Berceni care s-a documentat temeinic asupra sistemelor de încălzire.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
20 aprilie 2017 14:04

Alte articole

Vezi mai mult