Inimos! Un român le reamintește ungurilor cu Alzheimer că Ardealul nu mai e al lor

În an de Centenar, un român își rupe din timpul personal ca să le facă un bine cetățenilor maghiari cu probleme medicale. Inimosul român vizitează zilnic și câteva zeci de unguri bolnavi de Alzheimer, doar ca să le reamintească că Ardealul nu mai e a lor.

”Dă dovadă de o răbdare ieșită din comun”, îl laudă medicii care au grijă de ungurii cu Alzheimer. ”Dacă bolnavul e confuz și nu înțelege nici măcar ce e acela Ardealul, românul îi explică pe îndelete despre ce e vorba, despre cum Ardealul a fost al lor, al ungurilor, dar românii l-au luat fix acum 100 de ani. Nu se lasă până nu face fiecare ungur cu Alzheimer  să înțeleagă că Ardealul nu mai e al ungurilor.”

Inimosul român spune că nu se imaginează făcând altceva în timpul lui liber. ”Efectiv mi se rupe inima când văd un ungur cu mintea confuză”, spune el. ”Oftica că românii le-au luat Ardealul este ceea ce îi definește pe toți ungurii. Fără oftica asta, ei practic nu ar fi unguri. Și ăsta e visul meu, asta e menirea mea, să-i ajut pe toți ungurii să fie unguri. Inclusiv pe cei cu Alzheimer.”

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Calin
6 decembrie 2018 14:42
Citește mai mult despre: Alzheimer Ardeal ungur

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult