Înnebunit după cozonaci! Premierul Tudose sună zilnic la fabrica de drojdie

Avem un premier pasionat de desertul naţional al românilor? Aşa pare, dacă e se ne luăm după numărul de telefoane pe care Mihai Tudose le dă la fabrica de drojdie din Bucureşti. Acesta sună zilnic, cel puţin de 2-3 ori, şi se interesează de stocuri şi de capacitatea de producţie.

“Domnul Tudose, sau nea Mihai cum îi zicem noi, e foarte amabil. Ne întreabă dacă avem nevoie de ceva, dacă suntem pregătiţi acum de sărbători, că o să fie cerere mare, e foarte atent. A făcut un proiect de ordonanţă care prevede ca industria drojdiei să devină una strategică”, spune Mihai D, angajat la fabrica de drojdie.

Premierul îi roagă pe cei de la fabrică să-i aducă săptămânal mostre şi e expert în calitatea drojdiei. Vecinii lui spun că din apartamentul lui se simte permanent un miros puternic de drojdie, semn că premierul experimentează până târziu în noapte reţete tot mai diverse de cozonaci. “Săptămâna asta cred că a făcut reţete de cozonaci cu lichior de coacăze, că a primit 48 de sticle de la un prefect”, spune o vecină.

“Uneori, când miroase cel mai tare a drojdie, îl aud urlând şi spărgând lucruri prin casă. Probabil pentru că nu i-au dospit cozonacii cum trebuie”, a mai spus vecina lui nea Mihai.

Scris de Ionut
8 decembrie 2017 15:12
Citește mai mult despre: betiv cozonaci drojdie Tudose

Alte articole

Vezi mai mult