Inspirat de ravagiile făcute de ISIS în Palmyra, un bărbat a spart bibelourile soţiei

Pare incredibil, dar actele oribile de vandalism comise de luptătorii ISIS în Palmyra au şi o latură pozitivă! Inspirat de distrugerea inestimabilului Templu al lui Bel, un bărbat din cartierul bucureştean Berceni a prins curaj, a pus mâna pe ciocan şi a sfărâmat zecile de bibelouri ale soţiei sale, pe care chiar nu le putea suferi.

Potrivit specialiştilor, bibelourile erau în familia Popescu de mai bine de cinci decenii, de când soacra atacatorului le primise cadou de la nişte rude din Găeşti. “Adevărul e că nici eu nu ţineam foarte mult la ele, se umpluseră de praf şi erau cam kitsch. Dar putea să le adune într-o cutie de carton şi să le ducă la gunoi, nu să le facă ţăndări prin casă. Dacă, doamne iartă-mă, călcăm pe un ciob?”, a mărturisit, cu ochii în lacrimi, soţia huliganului, strângând cu făraşul rămăşiţele valoroaselor porţelanuri.

“Imaginile obţinute de ONU din satelit arată că pescarul, balerina şi căţelul cu ochii mari au suferit daune severe, în timp ce peştele de sticlă de pe televizor a fost doar ciobit în regiunea cozii, pentru că o lovitură mai puternică ar fi afectat şi televizorul”, spune un vecin aflat în vizită.

“Nu-l credeam pe Decebal în stare de asemenea acte de vandalism. Asta face fanatismul din om!”, a adăugat cunoscutul arheolog Zahi Hawass, condamnând gestul românului de 42 de ani.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
2 septembrie 2015 13:09
Citește mai mult despre: bibelouri ISIS istorie Palmyra patrimoniu vandalism

Alte articole

Vezi mai mult