Instituţiile publice vor fi obligate să amenajeze spaţii speciale pentru furat

Din 2013 România va trebui să se ralieze unei noi Directive Europene care prevede amenajarea de spaţii speciale pentru furat în instituţiile publice. Decizia a nemulţumit pe funcţionarii publici care spun că astfel vor fi nevoiţi să-şi întrerupă programul obişnuit de lucru pentru a se duce să fure câte ceva.

„Stau câteodată şi 10 ore la birou, acum ce-o să fac, cobor 4 etaje ca să fur în afara clădirii? Suntem trataţi ca ultimii oameni. La noi nu s-au făcut spaţii speciale la capătul coridorului aşa cum e în occident”, spune Robert Acrişor, inspector fiscal la primăria sectorului 3. Culmea, deşi se spune că furatul pasiv afectează mai mult, funcţionarii publici nu s-au plâns de această problemă.

Spaţiile pentru furat vor trebui marcate ca atare cu semne specifice. Totodată, Guvernul va trebui să lanseze o campanie de informare cu privire la efectele furatului cum ar fi bolile de inimă (odată ce eşti arestat), obezitatea, vila şi ghiulul de neam prost.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
4 ianuarie 2013 14:01

Alte articole

Vezi mai mult