Intelectualii lui Băsescu, chemaţi să restabilească ordinea în Piaţa Universităţii

După modelul Ion Iliescu, care a chemat minerii în 1990, Traian Băsescu a apelat la intelectualii din jurul său, într-o tentativă disperată de a înăbuşi revoltele care au cuprins Bucureştiul în ultimele trei zile. Patapievici, Sever Voinescu, Andreea Pora, Mircea Cărtărescu, Traian Ungureanu, Vladimir Tismăneanu sau Teodor Baconschi sunt doar câţiva din cei care au răspuns pozitiv apelului lansat de preşedinte.

“Intelectualii lui Băsescu” se vor organiza după modelul galeriilor de ultraşi şi îi vor ataca cu sălbăticie pe cei care protestează împotriva preşedintelui. Principalii vizaţi de “intelectuali” sunt cei care nu poartă ochelari, barbă sau plete, un semn cert că nu au citit nici măcar o carte în viaţa lor. Evident, vor fi ignoraţi cei îmbrăcaţi în jandarmi. Cel mai probabil, „intelectualii ” lui Băsescu îşi vor căuta victimele în Piaţa Muncii.

Un rol major în “intelectualida” lui Băsescu îl va avea Horia Roman Patapievici, care mai întâi îi va plictisi de moarte pe manifestanţi cu discursul său. Şi doar în cazul că nu vor pleca de plictiseală se va declanşa partea a doua a operaţiunii, respectiv atragerea manifestanţilor într-o ambuscadă şi aplicarea corecţiei fizice de către restul “intelectualilor”.

Pe acelaşi subiect:
Grecii râd de protestele noastre: „Ce-a fost mă parada aia gay la voi?”
Poliţia a amplasat în Piaţa Universităţii indicatoare “Atenţie! Cad pietre”
Videanu: Vom înlocui toate bordurile cu unele din cauciuc pentru a preveni violenţele de stradă
Contingentele de jandarmi, decimate! Jandarmii fără 4 clase nu mai au voie la manifestaţii
Cum a trăit Băsescu manifestaţia de la Palatul Cotroceni – maraton de poante

Scris de Calin
16 ianuarie 2012 14:01

Alte articole

Vezi mai mult