Interviu cu Băsescu: „Cupoane pentru pensionari ca să meargă la curve!”

Preşedintele Traian Băsescu a avut amabilitatea să ne acorde un interviu. A trebuit să aşteptăm puţin, pentru că la dînsul în biroul erau Elena Udrea şi Adi Mutu cu care, din cîte am înţeles, discuta despre cele două puncte fierbinţi ale raportului apărut ieri: legea prostituţiei şi chestiunea legată de droguri.

TNR:

Domnule preşedinte, propunerea legislativă de legalizare a prostituţiei a făcut mare vulvă în media, cum comentaţi?
Traian Băsescu: Chiar azi de dimineaţă m-am întîlnit cu reprezentanţii Asociaţia Pensionarilor Liberi din românia (ştiţi că ăştia nu au somn). Ei propun să aibă subvenţii de la stat pentru mers la bordel. Am ajuns cu ei la un acord, în sensul că vor primi nişte cupoane, însă fără perversiuni sau alte chestii. Şi nu au voie să practice decît Poziţia Pensionarului.

TNR: Apoi, probabil că sînt şi bătrîni singuri care ar avea nevoie de dame de companie …
Traian Băsescu: Da, bineînţeles, e nevoie de multă pasiune, pentru că munca cu omul, se ştie, e cea mai grea.

TNR: Pensionarii trebuie să înveţe să se protejeze…
Traian Băsescu: Ei oricum merg foarte încet, dar oricum i-am avertizat că există curve periculoase, curve deosebit de periculoase şi chiar, pentru cei mai în vînă, succesiune de curve.

TNR: Nu vă este teamă că dacă veţi acorda anumite facilităţi şi subvenţii pensionarilor, vor vrea apoi şi studenţii şi militarii şi funcţionarii publici?
Traian Băsescu: Aş vrea în primul rînd ca funcţionarii să fie pudici, nu totul trebuie făcut public, cît despre militari şi marinari, că nu vreau să-i uităm nici pe ei, ştiu eu mai bine cum se rezolvă lucrurile astea acolo.

TNR: Credeţi că prin legalizarea prostituţiei veţi crea multe noi locuri de muncă?
Traian Băsescu: Evident. În plus, vom rezolva şi problema traficului din Bucureşti. Nu va mai fi aşa de aglomerat, pentru că multe românce vor lucra de acasă. Practic, ăsta e jobul ideal. Să lucrezi direct din pat.

TNR: A influenţat şi criza economică luarea acestei decizii?
Traian Băsescu: Poate, dar nu decisiv. E adevărat, multe femei nu aveau ce duce la gură şi asta a contat. Dar, în primul rînd, legislaţia noastră era incompletă fără o lege a prostituţiei. Sînt nişte găuri în legislaţie numai bune de umplut.

TNR: Aţi stat la discuţii cu reprezentantele unui sindicat al prostituatelor?
Traian Băsescu: M-am întîlnit, dar nu am stat la discuţii. De obicei plătesc cît îmi cer. Acum, liderele de sindicat tocmai au ieşit dintr-o întrevedere cu Berceanu. Săracu de el, l-au luat cam tare. L-au întrebat cînd o să aibă şi Bucureştiul o şosea de centură ca lumea. Nu mai ştia pe unde să scoată cămaşa.

TNR: Au apărut deja voci din partea Bisericii care condamnă gestul prezidenţial, de legalizare a curvele şi a drogurilor. Ce aveţi să le spuneţi?
Traian Băsescu: Aş putea să fac o glumă spunînd că religia este opiumul popoarelor, dar vă daţi seama ce scandal ar ieşi. Să nu uităm că mult timp în românia au existat drogherii! Cît despre prostituţie, de cînd e lumea au existat oi rătăcite care au stat capră pentru nişte mălai. Nu înţeleg de ce se facea atîta caz acum.

TNR: Mireca Geoană a protestat vehement la auzul intenţiei de legalizare a anumitor droguri …
Traian Băsescu: Nu vreau să se ajungă la injective, însă ăştia din PSD oricum vorbesc de zici că sînt drogaţi, mai bine şi-ar spune, în loc de PSD, LSD. Ce să-i răspund eu lui Geoană?!

TNR: Oamenii spun că sînt atîtea lucruri de făcut în ţara asta, iar dumneavoastră vă ocupaţi de curve şi droguri!
Traian Băsescu: Am stat mult şi m-am gîndit şi mi-am dat seama că doar drogurile ne pot face să vedem că se construieşte ceva în ţară, că se mişcă ceva. Sincer, eu am tras ieri trei ţigări şi cînd am scos capul pe fereastră, am văzut autostrada suspendată a lui Oprescu.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Mihai
23 septembrie 2009 07:31

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult