Intrarea în Schengen, amânată din nou din cauza incinerării lui Sergiu Nicolaescu

Comisia Europeană a decis din nou amânarea dezbaterii privind intrarea României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen, din cauza gravelor derapaje politice înregistrate o dată cu incinerarea lui Sergiu Nicolaescu.

„Autorităţile au acţionat în mod inadmisibil, încălcând mai multe prevederi europene privind slujbele religioase, vestimentaţia, dar şi eticheta la astfel de ocazii tragice”, se arată în comunicatul Comisiei Europene.

Potrivit Comisiei, România a demonstrat cu această ocazie că nu şi-a însuşit temeinic valorile democraţiei şi că merită să mai stea o tură pe tuşă, în compania Bulgariei. În plus, modul în care televiziunile româneşti au prezentat decesul a provocat reacţii dure din partea Olandei şi Germaniei.

Aderarea celor două ţări ar putea fi discutată cel mai devreme anul viitor, însă acest lucru va depinde de igiena românilor, de notele obţinute la BAC, precum şi de manierele românilor la masă.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
8 ianuarie 2013 19:01

Alte articole

Vezi mai mult