Iohannis a pus din greşeală o decoraţie în brad şi acum trebuie aruncat cu onoruri militare

Pentru că luna trecută a comandat câteva mii de decorații în plus față de câte avea nevoie, Klaus Iohannis a pus din greșeală o parte din ele în bradul de Crăciun. ”Le-am împărțit la colindători, le-am trimis în plic tuturor cunoscuților mei, dar tot mi-au mai rămas, așa că unele au ajuns în brad”, s-a scuzat președintele.

Neatenția lui Iohannis a creat un precedent cel puțin inedit, dacă nu de-a dreptul imbecil. Pentru că este decorat cu Steaua României, bradul nu poate fi aruncat pur și simplu. ”E obligatoriu să fie aruncat cu onoruri militare, altfel s-ar încălca legea”, a atras atenția unul din cei 174 de consilieri pe care președintele îi are în domeniul strategic al acordării de decorații.

Vestea asta nu i-a picat deloc bine lui Klaus Iohannis. Se pare că președintele le-a promis austriecilor de la Holzindustrie Schweighofer că le va da lor bradul, doar că acum nu mai poate. Cel mai probabil, Iohannis le va trimite austriecilor niște scuze și niște decorații, sperând că aceștia nu se vor supăra prea tare pe el.

Scris de Calin
5 ianuarie 2020 09:01
Citește mai mult despre: iohannis

Alte articole

Vezi mai mult