Iohannis, discurs la ONU pentru țările sărace: „Golful e un sport accesibil”

Preşedintele Klaus Iohannis e tot mai aproape de Premiul Nobel pentru pace! Aflat în această dimineaţă la pupitrul ONU, acesta s-a adresat tuturor ţărilor lumii, cu precădere celor sărace, pentru a le povesti despre beneficiile golfului şi a risipi mitul că acest sport ar fi doar pentru elveţieni plictisiţi.

„Nu este deloc un sport exclusivist și oferă ocazia de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare”, le-a explicat Iohannis omologilor săi din Somalia, Eritrea şi Burundi.

„Golful se poate practica la orice vârstă”, a adăugat Iohannis, răspunzând întrebării regelui din Lesotho, unde speranţa medie de viaţă e de 50 de ani.

Reacţiile la discursul preşedintelui român au fost entuziaste, ţări precum Angola sau Djibouti hotărând pe loc să dedice un procent important din PIB golfului, dar şi popicelor şi petanquei.

Mai mult, nu doar ţările subdezvoltate din Africa au luat aminte la îndemnul lui Iohannis, ci şi state puternice, deţinătoare de tehnologie înaltă sau cu rezerve uriaşe de petrol. Surse diplomatice au anunţat că Israelul şi ţările arabe se vor întâlni pentru prima oară la un golf prietenesc, iar Iranul şi Coreea de Nord au de gând să renunţe la programele nucleare pentru a se dedica amenajării de terenuri de golf.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Vasile
21 septembrie 2021 16:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult