Iohannis, după ce a vizitat Hiroshima: ”Ghinion!”

Președintele României a comis o nouă gafă în timpul vizitei oficiale în Japonia. Aflat la Muzeul Bombei Atomice, Iohannis a declarat sec ”Ghinion”, după ce a privit cu atenție și îngrijorare exponatele care prezintă modul în care orașul a fost spulberat de bomba lansată de americani, precum și efectele incendiului și radiațiilor.

Japonezii au fost vrăjiți de indiferența cu care Iohannis a privit ororile provocate de bomba atomică: ”Nici măcar un robot n-ar avea atâta lipsă de compasiune față de oameni. Parcă mă uitam la o piatră din grădina palatului, atât de nemișcat și lipsit de expresie era Klaus san”, a declarat împăratul Japoniei.

Pentru că e un politician abil, Iohannis a revenit rapid cu o replică inteligentă: ”Ghinion am eu, desigur, că n-am știut că vin în nenorocirea asta de oraș bombardat cu bomba atomică. Nici nu vreau să mă gândesc câte radiații am încasat”, după care a remarcat că ”dacă după bombardament ați fi folosit dezinfectanți de la Hexifarma, probabil ar fi fost și mai multe victime, dar bine că s-a prescris”.

Scris de Ionut
9 martie 2023 14:08
Citește mai mult despre: bombă Hiroshima iohannis japonia

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult