Iohannis jigneşte grav Ungaria! L-a făcut pe Viktor Orban „omologul lui Ciucă”

Ungaria şi România sunt din nou în pragul războiului după o gafă diplomatică impardonabilă a preşedintelui Iohannis! Într-o discuţie cu preşedinta maghiară Katalin Novak, Iohannis s-a referit la premierul Ungariei, Viktor Orban, ca „omologul lui Ciucă”.

„Doamna Katalin a roşit şi a început să transpire, înţelesese tot. N-aveam cum să salvez situaţia, să-i zic că a spus ‘omologul Munţilor Ciucaş’ sau ceva de genul”, oftează Arpad Makanak, traducătorul prezidenţial.

Profund jignit, liderul de la Budapesta solicită României scuze oficiale şi cel puţin Ardealul, dacă nu şi o bucată din Moldova, pentru că serios, cum să faci pe cineva omologul lui Ciucă.

Chiar şi Bruxellesul, de obicei critic la adresa politicilor lui Orban, i-a luat partea în acest conflict spontan. „Poţi să spui multe despre Orban. Că e demagog, că e populist, că e aproape-fascist, că e tiran, că e prieten cu Trump, că are gura largă şi ochii bulbucaţi, că mănâncă praz şi are vergeturi pe cur… Da’ chiar aşa, să-l faci omologul lui Ciucă, ce dumnezeului, nu mai avem pic de colegialitate?”, a comentat Franz Pimmelhosen, şeful Comisiei UE pentru Jigniri.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
7 septembrie 2022 15:10
Citește mai mult despre: ciuca iohannis kurtoskalacs orban ungaria

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult