Iohannis nu mai candidează la preşedinţie: “Am decis să dau încă o şansă PSD”

Preşedintele României surprinde din nou în arena politică. Klaus Iohannis a luat decizia de a nu se mai înscrie în cursa pentru un nou mandat la Cotroceni, motivând că “Doar aşa PSD are o şansă teoretică să dea un preşedinte”.

Iohannis a decis să dea pesediştilor o a cincea şansă consecutivă de afirmare: “Dacă tot am numit-o pe Dăncilă premier şi am expus-o la politica mare, m-am gândit să-i fac culoar liber şi spre funcţia de preşedinte. Altfel, sincer, chiar n-ar avea şanse şi e păcat ca România să piardă ocazia de a avea un preşedinte chiar şi mai puţin dotat intelectual decât mine”.

Mai mult, Iohannis şi liberalii au început şi campania. “Noi n-avem ce campanie să facem, că suntem nişte incompetenţi şi nişte slugi ale PSD-ului. De aceea singura campanie pe care o putem face este una negativă la adresa USR-Plus. De-asta l-am şi pus pe Gigel Ştirbu, acest Codrin Ştefănescu liberal, să latre la politicienii care chiar vor reformă. Eu mă voi limita la a face blatul ca şi până acum”, a spus şeful statului.

Iohannis spune că sunt şi alte motive pentru care a decis să se retragă: “Sunt atât de mulţi oameni pe care eu, împreună cu liberalii şi pesediştii, i-am prostit pe faţă şi există riscul să mă aleagă din primul tur”, a declarat preşedintele.

Scris de TNR
26 iulie 2019 13:07
Citește mai mult despre: PSD

Alte articole

Vezi mai mult