Ion Iliescu a aprins o lumânare la Universitate, în memoria minerilor răniţi la Mineriadă

Fostul şef de stat Ion Iliescu a aprins o lumânare în faţa Universităţii Bucureşti, în memoria minerilor răniţi în timpul Mineriadei din 1990.

„Consider că e un gest firesc. Toată lumea insistă pe cât au suferit golanii ăia de studenţi, dar nimeni nu se gândeşte la oamenii muncii care au căzut aici încercând să elibereze Piaţa Universităţii de elementele huliganice”, a declarat Ion Iliescu.

Iliescu susţine că foarte mulţi mineri trag şi acum ponoasele incidentelor din timpul Mineriadei, dând exemplu un miner care s-a zgâriat când i-a spart unui student ochelarii.

Mărturia lui Ion Iliescu este confirmată de Marian, unul din minerii de atunci, care vine an de an la Universitate, refuzând să fie „o victimă tăcută, precum ceilalţi colegi ai mei”, potrivit propriei relatări.

„Călcam pe cioburi de la ochelarii sparţi. Unii s-au lovit cu cozile de topor, pentru că locul era strâmt, n-aveai spaţiu să dai bine în golani. Colegi de-ai mei chiar au încasat câte o palmă de la unele studente pe care încercau să le bată. N-am primit nicio despăgubire de la nimeni, nici până în ziua de azi”, a mai declarat Marian, unul din minerii care au participat la Mineriada din 13-15 iunie 1990.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
13 iunie 2013 14:06

Alte articole

Vezi mai mult