Ion Iliescu a propus o nouă variantă de regionalizare, România urmând a fi împărţită în soviete

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a intervenit şi el în discuţia referitoare la reorganizarea administrativă a României, propunând o împărţire mult mai eficient din punct de vedere politic. Iliescu a propus împărţirea româniei în soviete, formă de organizare care a funcţionat foarte bine vreme de un secol în state mult mai mari ca România.

„Cum spunea şi tovarăşul Lenin, puterea trebuie redată din mâinile chiaburilor din fruntea consiliilor judeţene şi locale în mâinile muncitorilor. În Rusia sistemul ăsta a funcţionat foarte bine vreme de aproape un secol, Rusia devenind o superputere mondială în perioada sovietică”, a explicat Iliescu.

Acesta a propus apoi ca mai multe soviete să formeze o gubernie iar mai multe gubernii, chiar Republica Socialistă România. „Nu uitaţi, măi copii, pe vremea sovietelor unu’ ca Dragnea murea în puşcărie pe legea ilicitului”. Iliescu a mai precizat că, organizarea în soviete este net superioară oricărei alte organizări, de exemplu, piticul sovietic era cel mai mare pitic din lume.

Scris de Eftimie
22 noiembrie 2013 14:11

Alte articole

Vezi mai mult