Ion Iliescu, internat la Elias pentru ultimul său control de rutină

Fostul preşedinte Ion Iliescu a fost adus de urgenţă la spital pentru un control de rutină, care cel mai probabil va fi şi ultimul. Spitalul Elias i-a asigurat lui Iliescu un tratament preferenţial, el fiind internat într-o rezervă modernă, cu patul de moarte aşezat lângă fereastră.

Medicii au făcut tot posibilul pentru ca Iliescu să nu afle ce pat de spital a primit, însă o asistentă proastă de gură s-a trezit vorbind de faţă cu Iliescu despre organizarea spitalului Elias: „Noi v-am internat aici, în aripa dinspre răsărit, ca să fiţi mai aproape de morgă. Nu contează că vă simţiţi bine acum, credeţi-mă, e ceva provizoriu.”

Primul prieten care a venit să-şi ia adio de la Ion Iliescu a fost doctorul Sorin Oprescu. Iliescu s-a bucurat de vizită, însă Oprescu i-a retezat-o scurt: „Mă vezi, nea Ioane? Cine sunt, mă recunoşti?” Fostul preşedinte n-a gustat gluma lui Oprescu, şi abia a schiţat un zâmbet îngăduitor. Oprescu însă a continuat cu o tiradă de glume cinice: „Cum te simţi, ai ceva regrete? Ha ha ha! Auzi, nu te forţa să-mi răspunzi, ca să mai apuci să vorbeşti şi cu doamna Nina! A-ha ha… Ai spus ceva? Nu înţeleg ce zici, că nu vorbesc limba de moarte. Uiii… ce mă distrez! Ce zici? Ia, stai să-mi notez: ultimele cuvinte ale lui Ion Iliescu!”

Scris de TNR
18 ianuarie 2012 16:01

Alte articole

Vezi mai mult