Ion Iliescu: Revoluţia din ’89 a fost făcută pe calculator, teroriştii erau din Counter-Strike

La 22 de ani de la Revoluţia din Decembrie, unul dintre protagoniştii acesteia rupe tăcerea! Fostul preşedinte Ion Iliescu declară că evenimentele din 1989 nu au avut niciodată loc, ele fiind făcute pe calculator de un grup de programatori şi modelatori 3D.

„Doar nu credeţi că se găseau mii de români care să aibă curajul să iasă în stradă pentru o cauză atât de plictisitoare? Era vorba de libertate şi democraţie, nu de Vama Veche sau de Roşia Montană, n-aveam cum să mobilizăm atâţia oameni. A trebuit să-i facem pe calculator. De terorişti nu mai zic, i-am luat pe din Counter-Strike şi Unreal Tournament, de-aia şi stăteau numai la sniping. Steagul cu gaură? N-am mai avut timp să facem 3D stema aia din mijloc şi ne-am descurcat cum am putut.”

Iliescu are o explicaţie şi pentru imaginile din studioul TVR: „De ce credeţi că purtau toţi pulovere la fel? Erau boţi, numai capetele difereau la fiecare. La Petre Roman erau obosiţi programatorii, că era deja seară târziu, şi au uitat să-i facă gâtul. Şi el, şi Caramitru, şi Dinescu, toţi sunt boţi făcuţi pe calculator, de ce credeţi că după aia nu s-au descurcat în viaţa reală?”

Întrebat ce s-a întâmplat, în aceste condiţii, cu Nicolae Ceauşescu, Iliescu nu a putut da un răspuns clar: „Habar nu am, sincer. Am senzaţia că la un moment dat a făcut respawn pe o insulă, cu alţi jucători celebri de care nu se mai ştie nimic.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
22 decembrie 2011 11:31

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult