Jandarmii au terminat de bătut toţi manifestanţii reţinuţi în urma protestelor

„Sunt fericit să vă anunţ că Jandarmeria a terminat de bătut absolut toţi manifestanţii reţinuţi în urma protestelor din Piaţa Universităţii şi Piaţa Unirii”, a anunţat azi, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei. „A fost un efort susţinut, dar satisfacţia este pe măsură. La ora actuală nu mai există nici măcar un protestatar care nu a fost bătut de colegii mei”.

Acesta a ţinut să felicite în mod special jandarmii care s-au implicat în bătăi. „Mulţi dintre ei au stat să bată peste program, iar unii şi-au luat de bătut şi pentru acasă. Au fost chiar și jandarmi care s-au deplasat la domiciliul protestatarilor ca să-i bată. Au dat dovadă de mult profesionism”, a spus purtătorul de cuvânt.

Jandarmii se laudă că, spre deosebire de anii anteriori, majoritatea celor bătuţi acum nu prezintă urme fizice vizibile ale bătăii primite. „Au bătut ca la carte, lucru care ne ajută în caz că se ajunge la procese. Oricum, varianta oficială va fi – pot să vă anunţ de pe acum – că protestatarii bătuţi au căzut şi s-au lovit singuri”, a încheiat purtătorul de cuvânt.

UPDATE:
În urma amplelor proteste de aseară, jandarmii au anunţat că trebuie să o ia de la capăt cu bătutul pentru că au pierdut rândul şi nu mai ştiu pe cine au bătut şi pe cine nu. Ca să existe o ordine, protestatarii vor fi bătuţi în ordine alfabetică. Azi şi mâine sunt programaţi cei ale căror nume încep cu litera A, ei fiind rugaţi să se prezinte în acest scop la cea mai apropiată secţie de poliţie în cazul în care n-au mai apucat să ia bătaie zilele trecute. Persoanele care nu pot ieşi din casă din cauza vârstei sau a unor probleme medicale vor primi bătaia acasă, de la echipaje mobile de jandarmi. Autorităţile speră astfel ca până la sfârşitul lunii ianuarie să reuşească să bată pe absolut toată lumea.

Scris de Calin
19 ianuarie 2012 09:01

Alte articole

Vezi mai mult