Carantina totală anunțată de autorități în Suceava este un prilej bun pentru toți moldovenii de-acolo cărora le era rușine să-și zică moldoveni și se dădeau bucovineni, adică o specie de moldovean care a fost și slugă la ungur pe lângă bețiv, sărac și scandalagiu. Deja mai mulți patrioți bucovineni au ocupat clădirea Prefecturii și au anunțat independența. 

independenta-bucovineni-spital-suceava.jpg

„Să se știe, să se dea sfoară în țară că mândrul popor al Bucovinei nu mai acceptă jugul moldovenilor de sud, ciumații ăia care nu ne-au făcut nici autostradă dar în schimb ne-au adus beleaua asta pe cap. De-acum suntem o nație de sine stătătoare, cu limba oficială moldovenească șmecheră și imn propriu”, a declarat liderul separatiștilor după care a împărțit celor prezenți din ciorba Rădăuțeană Oficială a noului stat.

Bucovinenii au anunțat că vor trimite o solie la București pentru a negocia condițiile separării și noile acorduri comerciale și de frontieră. Deocamdată principalul partener economic al noului stat, Ucraina, este singura țară care a recunoscut independența provinciei și a trimis un convoi umanitar de țigări de contrabandă ce urmează să ajungă la Suceava mâine dimineața. 

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Tuesday, 31.03.2020 15:09 Politic

National Cinematografic