Județul Suceava profită de carantină și se rupe de Moldova definitiv

Carantina totală anunțată de autorități în Suceava este un prilej bun pentru toți moldovenii de-acolo cărora le era rușine să-și zică moldoveni și se dădeau bucovineni, adică o specie de moldovean care a fost și slugă la ungur pe lângă bețiv, sărac și scandalagiu. Deja mai mulți patrioți bucovineni au ocupat clădirea Prefecturii și au anunțat independența.

„Să se știe, să se dea sfoară în țară că mândrul popor al Bucovinei nu mai acceptă jugul moldovenilor de sud, ciumații ăia care nu ne-au făcut nici autostradă dar în schimb ne-au adus beleaua asta pe cap. De-acum suntem o nație de sine stătătoare, cu limba oficială moldovenească șmecheră și imn propriu”, a declarat liderul separatiștilor după care a împărțit celor prezenți din ciorba Rădăuțeană Oficială a noului stat.

Bucovinenii au anunțat că vor trimite o solie la București pentru a negocia condițiile separării și noile acorduri comerciale și de frontieră. Deocamdată principalul partener economic al noului stat, Ucraina, este singura țară care a recunoscut independența provinciei și a trimis un convoi umanitar de țigări de contrabandă ce urmează să ajungă la Suceava mâine dimineața.

Scris de Ef
31 martie 2020 13:03
Citește mai mult despre: Bucovina

Alte articole

Vezi mai mult