Judeţul Vaslui, nevoit să renunţe la leu din cauza problemelor economice

Mugur Isărescu a declarat, în această dimineaţă, că judeţul Vaslui ar putea fi obligat să renunţe la leu. Potrivit guvernatorului BNR, Vasluiul nu mai îndeplineşte condiţiile de adoptare a leului. “Dacă nu excludem acest judeţ din zona leu, întreaga economie va avea de suferit. Şi să nu mă-nţelegeţi greşit, n-am nimic cu moldovenii”, a declarat Isărescu.

Guvernatorul BNR a spus că Vasluiul are două variante: fie trece la o altă monedă, chiar mai slabă decât leul, fie revine la troc.

„Dacă e să mă întrebaţi pe mine, eu recomand trocul, deşi asta înseamnă un regres considerabil, vasluienii s-ar întoarce, practic, la obiceiurile de acum 30 de ani. Nimeni nu-şi doreşte asta, mai ales că pe alte planuri s-au făcut progrese remarcabile, n-am mai auzit de un incest cu perversiuni de săptămâna trecută.”

Întrebat ce monedă mai slabă ar putea adopta Vasluiul în locul leului, Mugur Isărescu a dat un răspuns categoric.

“Pula! Clar, moneda Botswanei este cea mai potrivită. În plus, un sondaj făcut luna trecută arată că moldovencele preferă această variantă într-o majoritate covârşitoare.Se pare că au o atracţie aparte faţă de republicile bananiere, dacă înţelegeţi ce vreau să zic.”

Cel mai probabil, însă, vasluienii vor trece la bonuri de masă, mai ales că această monedă este deja în circulaţie. Următorul pas ar fi lansarea unor banuţi de masă, pentru ca vânzătoarele să nu mai dea ca rest gume Orbit.

“De fapt, vrem să scoatem o lege prin care să interzicem să se mai dea lame Orbit pe bonuri de masă”, a precizat Isărescu.

Guvernatorul BNR a anunţat, în premieră, că, special pentru vasluieni, guvernul Boc va lansa programul Prima Masă. Astfel, tinerii moldoveni vor primi bonuri de masă din partea statului, pentru a mânca pe săturate, măcar o dată în viaţă.

“Din câte am înţeles, dobânda pentru bonurile de masă e modică, în 20 de ani tinerii pot returna lejer valoarea imprumutului. Practic, acum orice tânăr se poate ghiftui. Ce să facem, îi ajutăm şi noi cum putem să treacă peste criza asta.”

 

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
8 martie 2010 10:06

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult