Violatorii vasluieni nu sunt singurii care au simțit azi duritatea justiției. La fel s-a întâmplat și în cazul teleormăneanului Robert Acrișor, care a primit 5 ani cu condamnare pentru că a furat găina unui vecin înstărit. Deși societatea civilă susține că există o disproporție nefirească între faptele și pedepsele violatorilor și cele ale teleormăneanului, ministrul Justiției este de altă părere.

condamnat_furt_tribunal.jpg ”E vorba de circumstanțe agravante în cazul teleormăneanului”, susține ministrul Robert Cazanciuc. ”Faptul că a efectuat furtul singur înseamnă, fără dubiu, că inculpatul intenționa să mănânce singur toată găină. Dacă ar fi vrut s-o împartă și cu alții, atunci abia am fi putut vorbi de o pedeapsă mai mică. Ca să nu mai zic că nici nu a plătit TVA pentru ea, deci practic a furat și statul.”

Dar tot azi justiția și-a arătat și latura sa mai puțin dură, dacă nu chiar blândă de-a dreptul. Mai mulți corupți, care fie au păgubit statul cu milioane de euro, fie au luat șpăgi de milioane, au primit doar pedepse cu suspendare. ”Nu e ca și cum ar fi dat în cap la oameni, e normal să primească cu suspendare”, le-a luat apărarea același Robert Cazanciuc.

Scris de Calin | Monday, 17.08.2015 17:04 Politic

National Cinematografic