Justiție dură nu doar cu violatorii! Tot azi, românul care a furat o găină a luat 5 ani cu executare

Violatorii vasluieni nu sunt singurii care au simțit azi duritatea justiției. La fel s-a întâmplat și în cazul teleormăneanului Robert Acrișor, care a primit 5 ani cu condamnare pentru că a furat găina unui vecin înstărit. Deși societatea civilă susține că există o disproporție nefirească între faptele și pedepsele violatorilor și cele ale teleormăneanului, ministrul Justiției este de altă părere.

”E vorba de circumstanțe agravante în cazul teleormăneanului”, susține ministrul Robert Cazanciuc. ”Faptul că a efectuat furtul singur înseamnă, fără dubiu, că inculpatul intenționa să mănânce singur toată găină. Dacă ar fi vrut s-o împartă și cu alții, atunci abia am fi putut vorbi de o pedeapsă mai mică. Ca să nu mai zic că nici nu a plătit TVA pentru ea, deci practic a furat și statul.”

Dar tot azi justiția și-a arătat și latura sa mai puțin dură, dacă nu chiar blândă de-a dreptul. Mai mulți corupți, care fie au păgubit statul cu milioane de euro, fie au luat șpăgi de milioane, au primit doar pedepse cu suspendare. ”Nu e ca și cum ar fi dat în cap la oameni, e normal să primească cu suspendare”, le-a luat apărarea același Robert Cazanciuc.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
17 august 2015 17:08
Citește mai mult despre: justitie Vaslui violatori

Alte articole

Vezi mai mult