Kim Jong-Un se plânge că i-a dispărut din sertar un proiect de reformă în justiţie

Scandal diplomatic între România şi Coreea de Nord. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, e acuzat de dictatorul Kim Jong-Un că i-ar fi sustras un dosar unde îşi notase câteva idei de reformă în justiţie, gândite după sufletului lui de lider totalitar. Profitând de faptul că seamănă cu un asiatic, Tudorel s-a infiltrat în reşedinţa lui Kim Jong-Un şi i-a sustras planul, pe care l-a semnat şi a scris pe el Ordonanţă de Urgenţă.

“Erau 40 de pagini pline cu idei de-ale mele, cu procurorii subordonaţi politic partidului conducător, cu judecători numiţi de o singură persoană, cu organe de anchetă speciale pentru judecători. Muncisem mult la acel document. Mă uitasem şi prin nişte notiţe lăsate de tata, Kim Jong-Il, citisem Marx, memoriile lui Stalin, făcusem ceva de care până şi Ion Iliescu ar fi fost mândru. Şi vine Tudorel Toader să mi-l fure?”, s-a plâns dictatorul coreean.

Tudorel Toader neagă că i-ar fi furat proiectul lui Kim Jong-Un şi susţine că reforma făcută de el în justiţie este bazată exclusiv pe idei româneşti. De exemplu, în cazurile de corupţie procurorul va participa la şedinţele de judecată doar la solicitarea inculpatului, iar pedepsele date de judecător vor fi consultative, sentinţa finală urmând să fie stabilită de partidul din care face parte inculpatul.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
24 august 2017 14:59
Citește mai mult despre: coruptie justitie Kim Jong Un reforma Tudorel Toader

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult