Klaus Iohannis, expulzat din Marea Britanie, pentru că n-a putut dovedi că are un loc de muncă

Noile restricții impuse de Marea Britanie privind circulația forței de muncă l-au afectat inclusiv pe președintele României, Klaus Iohannis. Aflat într-un binemeritat concediu în Anglia, Iohannis a fost arestat, escortat până la aeroport și dat afară din țară pentru că nu a putut dovedi că are un loc de muncă.

„Ne-am dat seama că era imigrant după felul bățos în care stătea când îți făcea poze. L-am dus la secție pentru verificări și am constatat că în cererea de viză nu bifase „în căutarea unui loc de muncă” ci „turist”. Acesta a pretins că are un loc de muncă în România. Ce nu știa el este că noi avem bazele de date interconectate de pe vremea când încă eram în UE și am verificat situația în țară. De-acolo ni s-a spus că cetățeanul Iohannis Klaus Werner nu mai muncește de prin noiembrie 2014”, a explicat inspectorul Scott McKenzie de la Scotland Yard.

Președintele României va trebui să plătească și o amendă de 160 de lire sterline pentru că a mințit în aplicația pentru viză. Ca și în celelalte situații similare, banii vor fi alocați din bugetul cancelariei prezidențiale, care a plătit numai în acest an amenzi de 400.000 de euro pentru diverse minciuni pe care Klaus Iohannis le-a înșirat în cererile sale pentru vizele de turist.

Scris de Eftimie
31 august 2016 15:08

Articole asemanătoare

Vezi mai mult