Codruţa Kövesi nu e prima victimă a serviciilor de informaţii străine! Potrivit unor documente recent desecretizate de un angajat neatent de la Cotroceni, şi fostul preşedinte Traian Băsescu a fost vizat de agenţii FSB - serviciul secret al Moscovei - cu ordin direct de la Vladimir Putin.

putin_imbatat_de_basescu.jpg
Nu mai puţin de 174 de agenţi sub acoperire, spune un apropiat al lui Băsescu, au încercat să-l îmbete pe acesta pentru a obţine informaţii delicate în chestiuni precum relaţia cu Basarabia, scutul anti-rachetă sau leacul pentru mahmureală. Rezistând eroic, Băsescu a reuşit să-i bage pe toţi sub masă, câţiva dintre ei uitând complet că sunt agenţii Kremlinului.

“Ruşii erau obişnuiţi cu preşedinţii europeni normali, cărora e suficient să le dai o sticlă de whisky ca să dea totul pe goarnă”, notează un martor în dosarul proaspăt dezvăluit. “Băsescu era însă cu totul alt gen de om de stat - după 3-4 sticle de vodcă stinse cu nişte bere, vorbea perfect ruseşte, îi descosea pe kaghebişti şi încă avea forţă să-i ia în cârcă şi să-i urce în taxi.”

“Estimăm că Băsescu a aflat mai multe secrete despre Vladimir Putin de la spionii trimişi să-l îmbete decât a reuşit să descopere CIA în ultimii 20 de ani prin metode convenţionale”, a comentat un expert.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Thursday, 07.04.2016 18:45 Politic

National Cinematografic