Kövesi nu e prima! Pe Băsescu au încercat 174 de spioni ruşi să-l îmbete ca să-i afle secretele

Codruţa Kövesi nu e prima victimă a serviciilor de informaţii străine! Potrivit unor documente recent desecretizate de un angajat neatent de la Cotroceni, şi fostul preşedinte Traian Băsescu a fost vizat de agenţii FSB – serviciul secret al Moscovei – cu ordin direct de la Vladimir Putin.

Nu mai puţin de 174 de agenţi sub acoperire, spune un apropiat al lui Băsescu, au încercat să-l îmbete pe acesta pentru a obţine informaţii delicate în chestiuni precum relaţia cu Basarabia, scutul anti-rachetă sau leacul pentru mahmureală. Rezistând eroic, Băsescu a reuşit să-i bage pe toţi sub masă, câţiva dintre ei uitând complet că sunt agenţii Kremlinului.

“Ruşii erau obişnuiţi cu preşedinţii europeni normali, cărora e suficient să le dai o sticlă de whisky ca să dea totul pe goarnă”, notează un martor în dosarul proaspăt dezvăluit. “Băsescu era însă cu totul alt gen de om de stat – după 3-4 sticle de vodcă stinse cu nişte bere, vorbea perfect ruseşte, îi descosea pe kaghebişti şi încă avea forţă să-i ia în cârcă şi să-i urce în taxi.”

“Estimăm că Băsescu a aflat mai multe secrete despre Vladimir Putin de la spionii trimişi să-l îmbete decât a reuşit să descopere CIA în ultimii 20 de ani prin metode convenţionale”, a comentat un expert.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
7 aprilie 2016 16:04
Citește mai mult despre: agenti alcool Basescu kovesi Putin rusia spionaj

Alte articole

Vezi mai mult