Kremlinul îndeamnă la calm în Moldova: “Opriţi violenţele! Staţi să ajungem şi noi!”

Evenimentele din Republica Moldova îl preocupă intens pe Vladimir Putin, care a lansat aseară un apel scurt, dar ferm, la pace şi dialog civilizat. Potrivit ambasadorului rus la Chişinău, Oleg Huiev, preşedintele Putin îi roagă insistent pe moldoveni să aibă răbdare şi să nu se omoare între ei până nu ajung acolo şi tancurile ruseşti.

“La naiba, pierdem toată distracţia!”, a suspinat Huiev, privind pe geamul ambasadei. “L-am anunţat pe domnul preşedinte să încălzească tancul, dar va mai dura câteva zile până reuşeşte să treacă Nistrul. I-am rugat atât pe protestatari, cât şi pe poliţişti să se abţină o noapte-două de la violenţe, o să fie mult mai palpitant când ajung şi câteva batalioane de-ale noastre acolo.”

Apelul diplomaţiei moscovite a fost primit cu răceală tocmai de către unul dintre liderii protestelor, milionarul Renato Usatîi. Într-un acces de furie, spun martorii, acesta a strigat “Adică cum, eu nu sunt suficient de rus?” şi a aruncat cu bomboane Bucuria în mulţime, spărgând câteva capete.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
21 ianuarie 2016 16:01
Citește mai mult despre: Basarabia Moldova proteste Putin rusia violenta

Alte articole

Vezi mai mult