La ieșirea de la DNA, Dan Șova a făcut și el un gest mafiot: și-a băgat degetul în nas până la ochi

Printre lacrimile de râs care i-au podidit doar cât l-au văzut ieșind de la audieri, cei adunați în fața DNA în așteptarea lui Dan Șova au surprins un gest misterios al acestuia. Fără ca măcar să se-mpiedice cu piciorul stâng de cel drept, așezat dintr-o neglijență chiar în drumul său,și deși nu apucase încă să se calce pe propriile șireturi, Dan Șova s-a pomenit totuși cu unul dintre degete adânc înfipt în nas.

Vădit uimit de turnura pe care o luaseră evenimentele, Șova a încercat totuși să se comporte ca de obicei, mai exact lăsând să-i curgă din gură în timp ce-și bălăngănea mâinile pe lângă corp. Gestul suspect n-a scăpat însă vigilenței ziariștilor, care s-au grăbit să-i afle semnificațiile ascunse. Unii specialiști în comunicare spun că gestul e o garanție a lui Șova pentru complicii săi: „stați liniștiți, n-am desenat nimic, n-am colorat nici o figură geometrică – la naiba!, n-am făcut nici măcar lebăduța de la „2”, în ciuda presiunilor anchetatorilor de-a smulge de la mine cel puțin niște liniuțe și bastonașe”.

Alții, mai temători, spun că ar fi vorba de o amenințare de tip mafiot: „sunteți toți spuși lu’ mami!”, în timp ce experți în limbajul semnelor traduc mișcarea printr-o formulare des întâlnită în rândul masonilor: „ngugu-dada-ni-na-cachi!”. Deși mai puține, existăînsăși voci care conferăsemnului o motivație mai pragmatică: având în vedere adâncimea până la care a pătruns degetul, e de presupus că Dan Șova n-a făcut altceva decât să-și aranjeze mai bine ața care-i susține urechile să nu i se desprindă de cap.

Scris de Harald
12 februarie 2015 10:02

Alte articole

Vezi mai mult