La presiune UE, dreptul de vot al românilor va fi scos în afara legii

La presiunea mai multor state europene, România va scoate în afara legii dreptul de vot al cetăţenilor săi. Motivul invocat de europeni este cât se poate de evident, respectiv clasa politică dezastruoasă generată de alegerile care au avut loc în România din 1990 încoace.

„Am fost fraieri că am acceptat intrarea României în UE, iar acum nu mai putem da înapoi. Singura variantă pe care o avem la îndemână este să intervenim direct pentru remedierea situaţiei din ţara voastră. Retragerea dreptului de vot al românlor e primul pas în sensul acesta. E halucinant ce oameni au votat românii, ce specimene au scos în prim plan prin votul lor. Situaţia asta trebuie să înceteze”, a spus, în exclusivitate pentru TNR, Herman Van Rompuy, preşedintele Uniunii Europene.

„Iliescu, Mischie, Cozmâncă, Văcăroiu, Băsescu, Boc sunt doar câteva exemple de oameni politici dezastruoşi care îmi vin acum în minte. Dar, fără să exagere, e mult mai simplu să înşir oamenii care au fost votaţi de români şi chiar au meritat încrederea populaţiei. Spun că e mai simplu pentru că încă îl caut pe acel politician, încă n-am găsit nici măcar unul”, a adăugat preşedintele UE.

După ce dreptul de vot al cetăţenilor va fi scos în afara legii, România va fi obligată să implementeze un sistem de alegeri tip loterie. Astfel, pentru fiecare funcţie care se obţinea prin vot direct, se vor pune în vânzare bilete loto. Se va organiza loterie pentru preşedinte, pentru senatori, deputaţi, primari, prefecţi, consilieri locali, dar şi pentru funcţiile de ministru. Cei interesaţi de aceste posturi vor cumpăra bilete loto şi vor aştepta extragerea finală.

Aceste sistem are două mari avantaje. În primul rând, indiferent de cine va câştiga funcţiile, mai rău decât acum nu are cum să fie. Practic, în cel mai pesimist scenariu, vom avea o clasa politică identică cu cea actuală. În schimb, avem şanse foarte mari să ne alegem cu aleşii mult mai competenţi decât cei actuali. Al doilea mare avantaj al sistemului tip loterie este de natură financiară. În loc să cheltuie bani pentru organizarea alegerilor, statul va obţine bani din vânzările de bilete loto. Iar dacă se organizează extrageri anuale, atunci bugetul statului va avea enorm de câştigat.

Evident, sistemul de alegeri tip loterie l-a făcut extrem de fericit pe Stelian Ogică, care deja se vede viitorul preşedinte al României.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Calin
23 noiembrie 2010 14:28

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult