Legea defăimării: ca să nu se mai simtă jigniți, moldovenilor li se va spune romi

Proiectul legislativ în privința defăimării, care va duce la amenzi de peste 10.000 de lei pentru oamenii care înjură pe internet sau în viața reală își face deja primele efecte. Astfel, pentru că moldovean este considerat un termen peiorativ, aceștia vor fi numiți de acum încolo romi.

Mai mult, cine va folosi expresia moldovean în public, cu scopul de a umili pe cineva, va risca să fie reclamat la Consiliul Național pentru Dezbaterea Discriminării și pasibil de amenzi imense. Decizia a stârnit deja controverse printre romii buzoieni, care au reiterat că ei nu fac parte din Moldova, ci, istoric și geografic, țin de Muntenia.

Însă cei mai revoltați de decizie au fost țiganii din România și de peste hotare, care nu vor să fie acum asociați cu moldovenii. Mai multe organizații de romi printre care Romani Criss, Portofele Portofele și Romi fără frontiere au cerut la revenirea denumirii de țigani pentru membri acestei entii. „De bine de rău, ca țigan lumea te mai salută pe stradă, mai știe că știi o meserie ceva. Dar nu crede despre tine că ești o putoare bețivă care-și violează sora și copiii făcuți cu ea”.

Scris de Ef
9 februarie 2016 16:02
Citește mai mult despre: defaimare moldoveni romi tigani

Alte articole

Vezi mai mult