Legea minelor, respinsă! Un gropar a fost deja arestat pentru tentativă de minerit în cimitir

Respingerea legii minelor îşi arată deja primele efecte, fie ele şi bizare. Un gropar român a fost arestat pentru tentativă de minerit ilegal, după ce a fost prins săpând o groapă mai adâncă de 2 metri într-un cimitir.

„Săpam un mormânt când am auzit sirenele poliţiei. M-au luat ca din oală. M-au întrebat ce am găsit, dacă am dat de aur, de metale rare. N-am găsit decât o tijă de oţel cu şuruburi, am predat-o, eu sunt om cinstit”, susţine groparul Robert Acrişor, acuzat de tentativă de minerit.

Potrivit vechii legi, aflată încă în vigoare, orice groapă mai adâncă de 2 metri se consideră mină de suprafaţă şi cade sub incidenţa legii mineritului. Groparul riscă închisoarea, mai ales că ar fi distrus şi nişte vestigii arheologice.

Groparul susţine că nu e la prima activitate minieră de acest gen şi că foarte multe mine săpate de el sunt astupate şi că tot cimitirul e plin de oameni blocaţi în subteran.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
10 decembrie 2013 14:12

Alte articole

Vezi mai mult