Legea privind eliminarea a 102 taxe a fost respinsă, pentru că nu era pusă în dosar cu şină

Ne-am bucurat degeaba! Deşi a fost votată în unanimitate de voturi, legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale este nulă. Experţii jurişti de la Comisia de Editare a Legilor susţin că potrivit art. 203 din Constituţie, coroborat cu Legea 13/2009, referitoare la modif. Ord. Ministrului Interne 3024/23.09.2012 despre adoptarea legilor, toate normele sunt lovite de nulitate dacă nu sunt prezentate în dosar cu şină şi însoţite de un timbru fiscal de 50 de bani.

„Legea e cu probleme. Lipseau 9 din cele 473 de ştampile necesare, şi propunerea nici măcar nu trecuse pe la Comisia de Exegeză şi Semiologie, subcomisia de Piscicultură, de pe lângă Senatul României. Având aceste grave erori, legea trebuie depusă din nou la registratură, şi taxa Radio-TV rămâne în vigoare, precum şi toate celelalte taxe”, explică Robert Acrişor, secretarul grupului parlamentar PSD.

Nu sunt singurele probleme. Originalul nu a fost depus la Arhivă pe pergament de viţel, aşa cum prevăd Hatişeriful de la Kuciuk-Kainardji din 1774, şi Firmanul din 1791, legi încă în vigoare în ţara noastră.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Timesnewroman.ro, acum și în format print. Almanahul TNR, 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
25 octombrie 2016 13:36
Citește mai mult despre: dosar cu şină lege taxe

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult