Lichtensteinul a contractat un împrumut de 284 de euro de la FMI

Confruntat cu dificultăţi financiare, ca mai toate statele europene, Lichstensteinul a primit ieri vizita delegaţiei Fondului Monetar Internaţional. În urma a mai multor ore de negocieri dure, s-a convenit asupra unui împrumut de 284 de euro, precum şi deschiderea unei linii de finanţare de 115 euro, în cazul în care este nevoie.

Nu toate veştile sunt bune, ca de obicei, FMI a impus o serie de condiţii. Astfel, s-a cerut reducerea aparatului administrativ de stat, ceea ce înseamnă darea afară a aproape trei oameni, precum şi privatizarea companiei de curent din ţară, care are pierderi anuale de aproape 40 de euro.

“Suntem strânşi cu uşa, e adevărat, dar nu avem altă soluţie. Zilele trecute am fost plecat din ţară, mi-am pierdut cheile şi nu am mai putut să intru”, a declarat pricipele Pierre de Cebal, conducătorul statului. “A trebuit să rupem broasca, să punem o uşă nouă, alţi bani, altă distracţie. Sperăm să ieşim cu bine şi din asta”, a precizat principele.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
20 februarie 2013 14:02

Alte articole

Vezi mai mult