Liechtenstein îşi somează vecinul elveţian să taie un cireş care umbreşte toată ţara

Din nou probleme pentru Liechtenstein. Acesta nu a mai văzut lumina soarelui de luni întregi, din cauza elveţianului cu care se învecinează gard în gard la sud, care a lăsat un cireş să crească în nesimţire, până a umbrit cu totul micuţul stat. “De jumătate de an stăm pe întuneric, nici nu mai ştim cum arată soarele. Aveam panouri solare care alimentau clădiri, le-am dezasamblat şi să le-am pus în cutiile originale de Lego. Noroc că vecinul de la nord e mai binevoitor şi mai lasă lumina aprinsă în spatele curţii, altfel ne-am lovi cap în cap pe stradă”, se plânge Liechtenstein.

Acesta a încercat să-l convingă să taie cireşul, dar vecinul a fost de neînduplecat. “L-am luat cu vorbă bună, chiar ne-am dus la el cu o prăjitură preparată de gospodina ţării, dar pur şi simplu n-a vrut. Apoi am încercat să otrăvim copacul, ca să se usuce, dar, deşi am alocat tot bugetul ţării în acest scop, nu ne-am permis decât o sticluţă de otravă, care n-a fost suficientă”, a mai declarat Liechtenstein.

Situaţia prezintă, însă, şi avantaje. Pentru că o bună parte din crengi atârnă peste gard, vara trecută două cireşe au căzut pe suprafaţa statului, lucru ce i-a permis să-şi asigure bugetul pe doi ani exportând suc de cireşe.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Luchian
20 februarie 2014 10:02

Alte articole

Vezi mai mult