LIVETEXT: Băsescu se consultă cu partidele pentru desemnarea premierului

Băsescu crede că va fi greu să găsească un prim-ministru care să se coboare la înălţimea lui Emil Boc.

Băsescu l-a chemat pentru început pe Arafat să îl consulte. Şi dacă tot vine cu elicopterul la palat, l-a rugat să-l aştepte şi pe el.

Adrian Năstase s-a prezentat şi el la Cotroceni la ora 15:00, când erau programate consultările cu minorităţile, dar i s-a explicat că e vorba doar de minorităţi naţionale.

Irinel Columbeanu a spus că e disponibil dacă preşedintele vrea pe cineva de aceeaşi statură politică.

Băsescu s-a întâlnit mai întâi cu reprezentanţii minorităţilor care au spus că ei tot pe Boc îl vor, fiindcă li se pare că reprezintă cel mai bine părţi mici din populaţie.

Reprezentanţii UNPR s-au plâns că au fost chemaţi la consultări pe vremea asta, când puteau foarte bine să primească decizia lui Băsescu şi în plic, la sediul partidului.

Reprezentanţii minorităţilor au spus, după consultări, că nu s-a făcut portretul-robot al viitorului premier. Deci n-o să fie Stolojan…

Băsescu le-a bătut obrazul liderilor partidelor politice să nu vină cu mâna goală la Cotroceni, chiar dacă pune el băutura.

Monica Tatoiu s-a oferit pentru postul de premier cu condiţia să primească şi ministerele la care se pricepe, respectiv toate.

Crin Antonescu nu a vrut să vină singur la consultări, ci doar cu Victor Ponta, pentru ca, dacă îi cade capul, să aibă cine să-i povestească ce a pierdut cât a aţipit.

Remus Cernea a fost cu greu convins de părinţi să nu meargă la Cotroceni la consultări, că nu-s pentru el.

La consultările cu USL, Ponta s-a autopropus ca premier, aducând ca argument faptul că i se spune „Micul Titulescu”.

Crin Antonescu a spus că nu e interesat de scaunul de prim-ministru, deoarece e inconfortabil şi nu se poate dormi bine în el.

Liderii Opoziţiei nu vor să-i urmeze lui Boc la şefia Guvernului, deoarece le e teamă să nu fie comparaţi cu acesta şi porecliţi „Micul Boc”.

După ce s-au terminat consultările cu PDL, Băsescu l-a rugat pe Boc, dacă tot e acolo, să ia o lopată şi să-i deszăpezească şi lui maşina.

Elena Udrea a recunoscut, cu ocazia consultărilor cu PDL, că ea nu-l suporta pe Boc fiindcă, până la urmă, mărimea contează.

Crin Antonescu, despre consultările de la Cotroceni: „Întâi s-a vorbit despre economie, apoi de alţi şefi de servicii, după aceea de alţi chiori”. Victor Ponta s-a arătat mirat, el nu ştia că a fost pomenit în discuţie.

Daniel Constantin, preşedintele PC: „Avem informaţii că Băsescu vrea să folosească un guvern de tehnocraţi timp de un an”. E vorba, se pare, de un guvern de unică folosinţă.

Pe acelaşi subiect:

Patriarhul Daniel va fi următorul prim-ministru pentru că se pricepe la făcut bani

Abandonat de Băsescu, Emil Boc a fost înfiat de Angelina Jolie

Băsescu: De luni de zile pregătesc un plâns sincer şi spontan pentru demisia lui Boc

Emil Boc a demisionat. Traian Băsescu rămâne singur în fruntea Guvernului

Scris de TNR
6 februarie 2012 16:02

Alte articole

Vezi mai mult