După ce a fumat în Guvern, premierul României și-a acordat pe luna mai 2020 o primă de 3000 de lei, pentru că n-avea bani să-și plătească amenda. Orban spune că a recurs la această soluție pentru că efectiv nu avea banii respectivi, și nici de la bancă nu avea șanse să obțină veun credit: ”Mi-au spus că ei nu dau credite la bețivi și la oameni fără obraz”, s-a plâns Orban.orban_prima_fumat.jpg

Prima idee a premierului Orban a fost să dea o lege prin care toate amenzile date în starea de alertă să fie anulate, inclusiv a lui.

Apoi, premierul l-a rugat pe ministrul de finanțe Cîțu să ceară cu 3000 de lei în plus când ia credite de la FMI și să-i dea lui, însă ministrul de finanțe s-a opus și i-a spus lui Orban să-și deschidă un start-up și să-i dea niște fonduri pe schema asta. Nici varianta asta n-a mers, că au auzit ceilalți miniștri și au vrut și ei.

Ca să nu bată la ochi prima de 3000 de lei, Orban și-a acordat-o pentru merite deosebite în lupta cu coronavirusul.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de TNR | Tuesday, 02.06.2020 15:07 Politic

National Cinematografic