Maia Sandu a adus în România rezerva de pungi a R. Moldova, în caz că vin rușii

Pericolul unei invazii rusești a convins-o pe Maia Sandu că valorile Republicii Moldova ar fi mai în siguranță la București. De aceea, în timpul vizitei de azi la București, Maia Sandu i-a înmânat lui Iohannis punga strategică cu pungi a Rep. Moldova, parte a tezaurului moldovenesc.

”Sunt pungi pe care Moldova le-a păstrat încă de pe vremea lui Ioan Vodă cel Cumplit. Avem o pungă primită de la președintele Biden în timpul vizitei din Polonia, în care domnul Biden ținuse pufuleți, și pe care rușii fără îndoială vor dori să pună mâna. Acum, pungile sunt în siguranță”, a precizat Maia Sandu.

Punga Moldovei va fi băgată în Marea Pungă cu Pungi a României, aflată într-un buncăr de sub Banca Națională, și în care România își ține propria rezervă strategică de pungi. La plecare, președintele Iohannis i-a oferit Maiei Sandu un cadou simbolic, format dintr-un pachet de cafea, o ramă cu un portret oficial și o caserolă cu sarmale, rugând-o însă pe Maia să ne înapoieze punga, așa cum e firesc între partenerii europeni și nord-atlantici.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
23 februarie 2023 17:02
Citește mai mult despre: iohannis Maia Sandu pungi rusia tezaur

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult