Mandatul lui Dodon, invalidat. Președintele Moldovei nu a reușit să bea toată sticla de vodcă dintr-o gură

Curtea Constituțională a Moldovei a anunțat astăzi că mandatul preșdintelui Igor Dodon este nul de drept în urma incidentelor desfășurate cu ocazia investirii în funcție. Astfel, acesta nu a reușit să termine o sticlă de vodcă dintr-o gură, așa cum cere protocolul și Constituția republicii Moldova, oprindu-se când mai erau vreo trei gâturi, să tușească.

Președintele Moldovei a fost ales în mod direct de cetățeni dar pentru a-și putea prelua mandatul acesta trebuie să respecte cutumele moldovenești care cer, printre altele, și consumarea sticlei de vodcă oficiale. „Imaginile de la ceremonie sunt clare și irefutabile”, a declarat un membru al CC. Anunțul a aruncat țara în haos și rușine, prefațându-se o criză politică fără precedent în istoria micii republici.

„Procedurile în acest caz sunt destul de dificile. Președintele are două opțiuni: să bea peste o zi o sticlă de vodcă de un litru dintr-o singură gură sau să-și depună mandatul și să plece în exil vreme de 20 de ani. În acest caz, alegerile la președinție se reiau”. Reacțiile internaționale au fost puternice, fostul președinte al României, Traian Băsescu, anunțând că renunță la cetățenia moldovenească în urma acestui incident penibil.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
23 decembrie 2016 14:12

Alte articole

Vezi mai mult