Manifestanţii vasluieni au vandalizat zeci de căruţe parcate în centrul oraşului

Protestele au luat o turnură dramatică la Vaslui. Sute de manifestanţi au atacat aseară forţele de ordine, în direcţia cărora au aruncat cu bulgări de pământ de pe uliţă şi scânduri rupte din gard. Jandarmii prezenţi în centrul Vasluiului nu s-au lăsat mai prejos şi au ripostat imediat. Ei au pulverizat în direcţia protestatarilor deodorant ieftin, cumpărat de la chinezi, şi au urcat zeci de scandalagii în Dacia Papuc cu care au descins la locul mitingului.

Din păcate, manifestanţii vasluieni tot au reuşit să-şi facă de cap, incendiind zeci de căruţe pe care proprietarii lor nu au avut inspiraţia să le bage în curte peste noapte. Pagubele sunt estimate la cinci milioane de lei vechi, ceea ce creează o gaură colosală în bugetul local.

“Centrul oraşului arată ca după război”, ne-a declarat primarul Vasluiului. „Abia adusesem acum trei ani pietriş, ca să nu se mai facă noroi pe artera principală, şi acum nu mai vezi nicio pietricică pe jos, le-au aruncat manifestanţii pe toate.”

Pentru a nu mai avea loc incidente similare, edilul şef a hotărât să interzică vânzarea de spirt medicinal pe o rază de un kilometru. Orice comerciant care va fi prins că încalcă această prevedere riscă amenzi usturătoare, care pot ajunge până la suma de 50 de bani.

Scris de TNR
23 ianuarie 2012 12:01

Alte articole

Vezi mai mult