Manual de religie din Teleorman: Iisus l-a înviat pe Lazăr ca să-l trimită la vot

Un scandal de mică amploare a izbucnit în judeţul Teleorman, după ce inspectorii şcolari au descoperit nereguli grave în conţinutul manualelor de religie.

Printre altele, un manual destinat clasei a II-a prezintă tendenţios minunile săvârşite de Mântuitor, lăsând să se înţeleagă că Iisus l-ar fi înviat pe Lazăr ca să-l trimită la vot, explică Decebal Popescu, specialist în teologie aplicată.

Potrivit manualului incriminat, Iisus le-ar fi chemat pe rudele lui Lazăr la mormântul acestuia şi le-ar fi poruncit să ridice lespedea de piatră, pentru ca Lazăr să poată merge la vot.

„Şi zicând acestea, a strigat cu glas mare: Lazăre, vino afară! / Şi a ieşit mortul, fiind legat la picioare şi la mâini cu fâşii de pânză. Iisus le-a zis: Dezlegaţi-l şi lăsaţi-l să se suie în autocar, căci nainte de a cânta cocoşul de trei ori, urnele se vor închide!”, citeşte Popescu. “Mi-e şi jenă să citesc mai departe, dar vă spun atât: urmează trei pagini despre înmulţirea uleiului şi făinii la un miting în Videle.”

Cu toate acestea, mulţi teleormăneni se opun rectificării informaţiilor din manualul de religie. “E chiar atât de grav să-i lăsăm pe copii să creadă că se pot implica în viaţa politică a comunităţii şi în viaţa de apoi?”, a întrebat, retoric, un reprezentant al autorităţii locale din Alexandria.

Times New Roman este din nou pe micile ecrane, în fiecare duminică, de la ora 19:00, pe Prima TV. Dacă ai ratat episodul de duminică, urmărește-l în secțiunea Times New Roman TV.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
28 octombrie 2014 02:47
Citește mai mult despre: alegeri Biblie Dragnea Iisus Lazar morti Teleorman

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult