Marian Vanghelie, deloc surprins că Teoria relativității este greșită

Anunțul că viteza luminii a fost depășită de o particulă subatomică a cutremurat întreaga comunitate științifică, mai puțin pe Marian Vanghelie, care se aștepta demult la asta. „După cum știți, și eu mă bazam pe Teoria Relativității în cercetările mele, dar numai parțial”, a spus Vanghelie. „M-am banghit că are câteva chichițe, dar am zis că mai merge peticită și s-o folosim așa cum e.”

Vizibil afectat de această schimbare a paradigmei științifice, Vanghelie a primit vestea cum nu se putea mai prost. „Mai bine îmi dădea cineva un șut în boașe. Nici nu vreau să mă gândesc la implicațiile acestei descoperiri. Eu mai aveam puțin și rezolvam ecuația Teoriei Unificatoare, căca-m-aș în ea. Acum va trebui să-mi refac toate calculele.”

Vanghelie tocmai ieșea din laboratorul de fizică, unde servea prânzul, când a fost informat de un student că Teoria Relativității tocmai a fost infirmată. „L-am scuipat între ochi”, își amintește Vanghelie. „Băi boule, îi zic eu, în primul rând că nicio particulă subatomică întreagă la minte n-ar depăși viteza luminii, fiindcă e periculos! Dar ca să vii să-mi zici în față că un neutrin este mai iute ca un foton, asta e chiar tupeu, du-te dracului de nesimțit!”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
23 septembrie 2011 16:12

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult