Maşinile mici, interzise în Bucureşti pentru că ocupă prea puţin loc în parcări!

Decizie absolut justificată a Primăriei Capitalei! Autoturismele din clasa mini precum Tico, Smart sau Opel Agila vor fi interzise în Bucureşti deoarece ocupă absolut inutil jumătate sau chiar o treime dintr-un loc de parcare pe care ar putea sta mai înghesuit un SUV sau un 4×4. Măsura a fost salutată drept binevenită de majoritatea şoferilor din Capitală, care speră că astfel vor scăpa de şmecherii cu maşini mici, care practic îşi bat joc de locurile de parcare.

Primarul Sorin Oprescu, care a avut ideea acestei interdicţii, spune că aşa e în toate metropolele din lumea civilizată. „Autoturismele foarte mici, care ocupă puţin spaţiu în trafic şi în parcări şi pe deasupra nici nu prea poluează nu au ce căuta în oraş. Nu e vina mea că oamenii sunt cocalari şi-şi cumpără asemenea maşini de neam prost. Dacă ar fi după mine, aş permite în oraş doar maşinile de teren, că aici e locul lor, nu pe coclauri unde nu le vede nimeni.”

Oprescu spune că această măsură ar putea rezolva problema locurilor de parcare din Capitală. „Cu maşinile astea mici aveai 2-3 autovehicule pe un loc, era un haos. pe de altă parte, Cu un SUV ca lumea ştii că ocupi fără probleme un loc. Dacă te străduieşti un pic şi nu parchezi strâns ca un ţăran, poţi să le faci un bine şi celorlaţi conducători auto şi să ocupi chiar două locuri.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
11 noiembrie 2011 07:56

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult