Măsuri antifraudă sporite în Teleorman! Pe lângă buletin, alegătorilor li se va verifica şi pulsul

Gata cu voturile “dubioase”! În ciuda protestelor PSD, Guvernul va implementa un protocol nou pentru alegerile de duminică, conform căruia alegătorilor din judeţe precum Teleormanul li se vor verifica nu doar buletinele, ci şi semnele vitale.

“Pe scurt, ca să poată vota pentru Parlament, fiecare alegător trebuie să poată dovedi că are puls, respiră de cel puţin 2 ori pe minut iar pupilele sale reacţionează la stimuli luminoşi”, explică Alfred Mihai, purtător de cuvânt al Autorităţii Electorale Permanente. “Atunci când există o bănuială că persoana în cauză este decedată, de exemplu un miros puternic de cadavru sau absenţa pielii de pe oase, toate aceste semne vor fi verificate pe loc de un medic legist prezent în secţia de vot.”

În estul ţării, unde alcoolismul poate cauza frecvent simptome asemănătoare decesului, aceste măsuri vor fi adoptate abia la alegerile parlamentare din 2020, după ce toţi alegătorii s-au trezit şi au fost informaţi în acest sens.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
8 decembrie 2016 17:44
Citește mai mult despre: alegeri frauda morti puls Teleorman vot

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult