Merkel e totuşi femeie! Le-a închis graniţa sirienilor motivând: “Lasă, că ştiţi voi ce-aţi făcut”

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a ținut azi un discurs dur în care a tranșat definitiv problema refugiaților și a explicat ultimele decizii, printre care și cea de reinstituire a controalelor de frontieră. Cancelarul german a răspuns un clar: „Lasă, că știți voi ce ați făcut”, refugiaților sirieni care s-au arătat nedumeriți de decizie.

Răspunsul cancelarului a stârnit nedumerire printre refugiați, mai ales că cel puțin 75% din aceștia sunt bărbați. „Eu am trecut prin război, am luptat împotriva ISIS dar și a regimului Bashar al-Assad. Cu ce sunt vinovat acum? De ce nu ni se spune nimic”, a declarat TAmil al Busrsan, unul din liderii refugiaților. Pe de altă parte, femeile siriene care fac parte din convoiaiele de refugiați s-au împărțit în două tabere: cele care sunt de acord cu Angela Merkel, pentru că intuiția feminină nu greșește niciodată, și cele care deja nu mai vorbesc cu soții lor, pentru că aceștia nu vor să spună ce relație au ei cu Angela Merkel și ce nu vor să spună în casă.

Specialiștii estimează că, deși Merkel s-ar putea răzgândi și i-ar lăsa înapoi pe sirieni să intre liberi în Germania, își va aduce aminte din când în când ce au făcut și le va reproșa acest lucru în cele mai nepotrivite situații.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

14 septembrie 2015 16:52
Citește mai mult despre: Germania Merkel refugiati Siria

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult