Mihail Boldea: „Planul meu era să fug într-o ţară în care justiţia chiar funcţionează”

Contrar declaraţiilor procurorilor, Mihail Boldea a plecat din ţară nu ca să scape de urmărirea penală, ci tocmai din cauză că doreşte să fie pedepsit exemplar pentru faptele sale. Deputatul spune că nu are încredere în justiţia din România şi că vrea să ajungă într-o ţară în care cei care comit fapte asemenea lui primesc ani grei de închisoare, aşa cum e firesc.

„Dacă rămâneam în România, scăpam cu o amendă ridicolă şi maxim 2 ani de închisoare cu suspendare. Păi asta e pedeapsă demnă de cineva care a falsificat acte oficiale şi a dat tunuri de milioane de euro?”, s-a întrebat retoric Mihail Boldea. „Prefer oricând o ţară în care justiţia funcţionează”, a continuat deputatul.

Boldea a adăugat că se va întoarce în România, dar doar pentru a-și pregăti mai bine fuga din țară. ”Justiția din Congo nu funcționează, plus că e greu, ca alb, să dai tunuri pe-acolo, așa că voi fugi într-o altă țară. Și, evident, din România îmi va fi foarte ușor să plec. În afară de China sau Coreea de Nord, unde pentru faptele comise de mine te alegi cu condamnare la moarte, sunt deschis la variante”, a spus deputatul.

Scris de Calin
25 martie 2012 14:03

Alte articole

Vezi mai mult