Mii de români au aplaudat marşul protestatarilor secui, crezând că pleacă în sfârşit în Ungaria

Moment ireal petrecut azi în Târgu Secuiesc. Protestatarii secui care s-au solidarizat cu teroristul ungur aflat în arest au fost aplaudați în timpului marșului de mii de români care stăteau pe trotuare. La mijloc a fost însă o confuzie, nicidecum o reconciliere: românii credeau că secuii pleacă în sfârșit în Ungaria, fără să se mai întoarcă înapoi.

”Credeam că trebuie să plece în partea opusă, spre Mongolia, dar e bine și așa”, spune unul dintre românii care a asistat la marș. ”Important e că pleacă, nu unde pleacă. Și sper să fie arestați și alți secui, până pleacă absolut toți de aici. Autoritățile ar trebui să se gândească bine la asta.”

Problema e că ungurii nu prea îi vor pe secuii noștri. Speriat de gândul că Ungaria ar putea să se umple de secui, premierul țării vecine și prietene, Victor Orban, a anunțat că se va construi un gard la granița cu România, menit să protejeze țara de o posibilă invazie. ”Vin sau nu vin, nu ne permitem să riscăm. E bine să fim pregătiți”, a spus premierul maghiar.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
5 decembrie 2015 13:05
Citește mai mult despre: protest secui unguri

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult