Mii de sate ar putea rămâne neînzăpezite la iarnă! Rusia interzice exportul de frig către România

Pe măsură ce relaţiile cu Rusia se răcesc, clima se încălzeşte! Kremlinul a semnat recent un decret prin care interzice exportul de frig către România, sistând Crivăţul pe termen nedeterminat şi ameninţând mii de sate din estul ţării cu neînzăpezirea pe timpul iernii.

Disperaţi, mii de vasluieni, gălăţeni şi buzoieni solicită guvernului de la Bucureşti să îşi schimbe atitudinea faţă de Moscova. “Poate că dincolo de Carpaţi v-aţi obişnuit să vă petreceţi iarna în aer liber, dar aici, la Buzău, satele îngropate în zăpadă sunt o tradiţie veche de când lumea! Cum o să mai putem cere ajutor social dacă nu primim frig din Rusia? Fără frig din Rusia, se mai face zăpada de trei metri? Ne dă Bucureştiul zăpadă? Criminalilor!”, a exclamat o căpetenie locală, în aplauzele a zeci de clienţi ai birtului sătesc.

Tensiunea s-a mai domolit când meteorologii le-au explicat sătenilor că, în absenţa frigului, locuinţele lor vor fi afectate pe timpul iernii de obişnuitele inundaţii. “În loc de 3 metri de zăpadă, vă veţi putea bucura de 3 metri de apă, un motiv la fel de bun să vină pompierii să vă facă treaba prin curte!”, a explicat un savant.

Scris de Vasile
28 august 2014 18:08

Alte articole

Vezi mai mult