Militarii răniţi în Afganistan: “Gândurile noastre merg spre politicieni. Îşi asumă riscuri mai mari decât noi”

Patru militari au fost răniți recent în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat. Incidentul s-a produs în timp ce militarii români se aflau într-o misiune de patrulare în provincia Kandahar. Cu toate acestea, eroii noștri nu au lăsat să vadă durerea și au spus că gândurile lor se îndreaptă spre cei lăsați acasă, politicienii, care sunt expuși unui pericol mult mai mare.

„Am auzit, chiar cu câteva momente înainte să-mi bubuie o bombă în față, că există senatori în România care trăiesc condiții și mai grele și mai periculoase. M-am simțit mic, aproape doborât, dar e posibil să fi fost și o placă de oțel contorsionată de suflul exploziei. Alți răniți au declarat că, deși ei sunt pe front pentru că România și-a asumat niște angajamente de participare în cadrul NATO și că asta înseamnă că suntem într-o alianță care ne asigură cât de cât securitatea în fața unor potențiali dușmani, nu se compară cu a da un vot în parlament. „Sigur, pot fi împușcat în cap de un insurgent, sau mutilat pe viață, dar nu vreau să trăiesc tensiunea de a trebui să votez pentru a scăpa un criminal de anchetă, așa cum a pățit-o domnul Daniel Barbu”, a declarat un alt soldat.

Există curaj, acel curaj care te face să ieși în fața gloanțelor, sub bombardament, sub cerul de foc și napalm. Oricine poate avea acest curaj. Dar să mergi în Parlament, să stai cu spaima că la fiecare șpagă pe care o încasezi poți fi condamnat penal, ca-n Evul Mediu, să fii judecat pentru fiecare vot în care vrei să salvezi un camarad de al pușcărie, în care vrei să fie mai bine pentru copiii tăi, care vor trăi din averea furată de tine și din locul de muncă găsit tot într-o companie de stat, ei bine, asta este curaj, într-adevăr. „Sperăm ca toți de-acasă, în special parlamentarii, sunt în siguranță. N-am fost răniți degeaba”.

Scris de Eftimie
26 septembrie 2016 08:09

Articole asemanătoare

Vezi mai mult