Militarii români din Afganistan au întors armele

Cei aproape 2.000 de soldaţi români prezenţi în teatrul de război din Afganistan au decis azi dimineaţă să treacă de partea talibanilor. Ei au făcut această mişcare în numele unui obicei românesc mai vechi, care spune că e penibil, chiar plictisitor, să termini războiul alături de aliaţii cu care l-ai început.

În plus, în tabăra românilor s-au adunat mai multe nemulţumiri. Soldele scăzute cu 25%, un ministru al economiei de anvergura intelectuală a lui Videanu şi eşecurile pe linie ale naţionalei lui Lucescu au încins spiritele în rândul militarilor. Pentru că prin zonă nu era nimeni altcineva pe care să-şi descarce nervii, românii au decis că de vină pentru toate astea sunt forţele NATO, împotriva cărora au şi întors armele, dealfel.

Câteva cuvinte despre armele întoarse. Acestea sunt atât de proaste încât talibanii au fost extrem de reticenţi să ne primească în tabăra lor. Iniţial, ei nu au vrut să se încurce cu o armată slab echipată, care, după ce că luptă cum luptă, îi mai şi trage în jos. De la noi, doar tancurile le-au plăcut noilor aliaţi. Pentru că multe tancuri româneşti explodează din senin, din cauza problemelor la motor, ele vor fi folosite , pe viitor, doar ca tancuri capcană, în zonele civile controlate de NATO. New yorkezii au fost deja avertizaţi să sune urgent la 911 dacă vad vreun tanc suspect pe străzile oraşului.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
23 august 2010 11:39

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult